Nam! Täytyy sanoo, ettei huonommin ensikertalaiselta. Sieniä en ennen tätä oo nimittäin koskaan käsitellyt (paitsi kaupan herkkusieniä) ja aika hyvää tuli. Sieniruokia on muutenkin tullut aika vähän syötyä, joten sienen maku suussa oli alkuun vähän outo, mutta saatan tehdä kanttarellikastiketta toistekkin jos sattuu yhtä hyvin löytymään kun eilisellä metsäreissulla :) Pihvit meinas päästä vähän kärtsähtämään, kun munakello päätti ottaa lopputilin, mutta eeei se mitään..

Jauhelihapihvit:

400 g sika-nauta jauhelihaa

2 dl ruokakermaa

½ dl korppujauhoja

1 sipuli

2 kananmunaa

1 rkl voita paistamiseen

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

  1. Sekoita korppujauhot ja kerma, anna turvota.
  2. Kuullota sipuli voissa. Sekoita ainekset.
  3. Muotoile jauhelihapihvit pellille ja kypsennä uunissa 220'C n. 20min

Laita perunat kiehumaan normaaliin tapaan..

Kanttarellikastike:

n. 1 l kanttarelleja

1 sipuli hienonnettuna

50g voita

3 rkl vehnäjauhoja

5dl Flora ruoka kevyt ja paksu

1tl suolaa tai maun mukaan

hivenen valkopippuria

pinnalle: ruohosipulisilppua

  1. Laita kanttarellit paloiteltuna pannulle ja kuumenna, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
  2. Lisää voi ja sipulisilppu. Anna hautua hetken.
  3. Ripottele jauhot joukkoon, kääntele hetki ja lisää vähitellen kerma.
  4. Mausta seos ja anna hautua n. 10min. Tarkista maku ja lisää ruohosipulisilppu.

NAUTI :)