= Nyt niitä on ja paljon :D

Jos siis joskus on ruokaeläinten kasvattamisessa onnistuttu, niin tossa jättijauhomatojen kasvattamisessa todellakin! Ja vieläpä ensi yrittämällä.

Kaikki lähti siis käyntiin 17.11.2010, eli samoihin aikoihin kun meille muutti ensimmäinen terraarioeläin, joka on siis tuo skorpioni Håkan. Käytiin ihan eläinkaupasta ostamassa sirkkoja ja matoja, perehdyttiin vähän niiden tarpeisiin ja ruvettiin kasvattamaan..

Kuitenkin jossain vaiheessa kävi niin, että sirkat alkoivat kuolla vanhuuteen, eikä ne kerinneet sukuaan jatkamaan. Osa näistä kavereista rupes kannibaaleiksi joka sekin sitten nopeutti sirkkojen häviämistä. Toisaalta ihan kiva, kaksio ei oikein riittänyt meille kaikille kun siritys kuului kerrostalon rappukäytäville asti ja jokseenkin se rupes häiritsemään :D ..Näitä kavereita tuskin on siis hetkeen tulossa kasvatusyrityksiin asti, mutta saahan niitä kaupasta haettua tarvittaessa.

Palataas niihin jättiksiin takasi. Meillä ne on koko elämänsä asunut kookoskuidussa, eli sellasessa turpeen oloisessa materiaalissa mitä Håkankin käyttää. Ruuaksi ovat saaneet mm. omenaa ja kurkkua, kissan nappuloita, leipää, kalan hiutaleruokaa ja kaurahiutaleita/jauhoja tms. esimerkiksi tuoreruuan päällä. Niiden asumuksena on toiminut Exoterran faunaboxi (PT-2310) ja sen paikka on ollut jääkaapin yläpuolella sijaitsevassa kaapissa, jossa on pimeää ja melko lämmintä (eipä oo tullu lämpötilaa koskaan mitattua..). Kosteutta ollaan ylläpidetty suihkuttelemalla sillon tällön pohjamateriaali melko märäksi.

Näillä eväillä jättikset rupes meillä elelemään ja väliin Håkan on päässyt niitä maistelemaan. Jättikset rupes sitten jossain vaiheessa yksitellen ja pikku hiljaa "hidastumaan", jonka jälkeen rupesivat muuttumaan koteloiksi. Tästä vaiheesta sitten pikkuhiljaa rupes muodostuun jalkoja ja niinpä saatiin aikaseksi suvulle jatkajia eli torakoita, jotka joo oikeesti on kuoriaisia, mutta mun suussa torakka kuulostaa paremmalta :D

Nämä Tero-Torakat (josta hieno sana Terolution on väännetty) otettiin sitten kotelovaiheessa jo eroon jättiksistä. Terot ja kotelot oli kyllä sitten saman katon alla, mutta niin että Teroilla ei ollut mahdollisuutta käydä vaikka syömässä niitä.

Siinä vaiheessa sitten kun kaikki jättikset oli päässeet torakan muotoon, niin ruvettiin odottelemaan munia, eikä kauaakaan kun niitä alkoi tulemaan kuin tykin suusta :D Sitten kun alkoi pienenpieniä jättiksiä löytymään niin torakat muutti uuteen asuntoon ja kohta sielläkin alkoi olemaan pikkumatoja, joten sitten ne muutti taas. Nyt sitten täytyy oikeastaan ruveta jo toivomaan että Terot alkaa saamaan sydänslaakia tai jotain, kun noita pienenpieniä jättiksiä on jo niin älyttömästi.. Noi pikkumadot on muuten kaikenlisäks ihan hirveitä suursyömäreitä! Pari Teroo on kyllä jo veivinsä heittänyt, että vois uskoo että alkaa panokset pikkuhiljaa loppumaan :)

Tästä stoorista päästäänkin sitten hyppäämään Teroluutioniin kuvissa. Yhdestäkään munasta en ole saanut järkeiltyä kuvaa, kun ne on niin pieniä että hyvä kun silmällä erottaa.. Mutta muuten lähes täydellinen kuvaesitys mulla on tarjota:

JÄTTIJAUHOMATO - KOTELO - KUORIAINEN - MUNA - JÄTTIJAUHOMATO

. muna .

= TEROLUTION ! :D

ps. Meillä tuskin on käyttöä kaikille näille pikku kavereille, eli niitä varmasti riittää myytäväksi asti. Nyt tällä hetkellä ne on melko simppeliä sammakko-kokoa, mutta päivä päivältä näistä suurimahaisista "pikkukavereista" tulee enemmän ja enemmän jättijauhomadon näköisiä&kokoisia :) Ja madothan asustaa Jyväskylässä..