Huh hellettä!

Kyllä mahtaa turkkejen alla kuuma, oli sitten kyse mistä eläimestä vaan. Sen verran kuuma tuntuu olevan näillä helteillä jo itselläkin ja sisälle paahteiseen kerrostaloasuntoon oli käytävä hakemassa ilmastointilaite.

Josta pääseekin kätevästi heti muistuttelemaan, että älkää jättäkö niitä lemmikkieläimiä kuumiin autoihin!!

Älkääkä vaatiko liian rankkoja treenejä, muistakaa nesteyttää runsaasti joka välissä, ei märkää koiraa suoraan autoon, selvittäkää koiran turkki uinnin jälkeen (etenkin pitkäkarvaiset).. Ja ilman muuta, samat säännöt koskee myös omistajaa ja muitakin eläimiä. Illan viiletessä yöksi alkaa olemaan jo ihan mukava keli pidemmälle lenkille vaikka juosten, päivällä se ei tulisi kuuloonkaan!

Aika helppo ylläpito kuumuuden vähentämiseen etenkin vanhoilla koirilla, on se turkin ajeleminen kokonaan. Aivan niinkuin ihmisetkin vaihtavat toppahousuista shortseihin :) Myös pohjavillan poistaminen keventää kummasti..

Onhan kaikilla tehokkaat punkkihäädöt jo käytössä? Niitä kavereita on jo ihan liikaa, yök! Ja tietysti noita ilkeitä elukoita on muitakin näin kesällä; hyttyset ja mäkärät, etenkin paarmat. Ei muuta kun siis suojat itselle ja lemmikeille, ettei tarvi niistäkään viheliäisistä kavereista kärsiä.

..Eikös tässä ollut aika laaja muistutuspaketti, siispä kauniita kesäpäiviä toivotellen!