Nyt on meirän neirolta pennun saanti mahikset evätty, kun käytiin tänään Jämsässä sterilisaatiossa. Enää ei tarvitse pelätä kiharakarvaisia pystykorvan pentuja tms.

Yllätyksenä tuli että sterilisaatiot on nykyään ruvettu tekemään sillain, että poistetaankin kohdun ja munasarjojen sijasta ainoastaan munasarjat. Molempia olin lähdössä poistattaan, mutta sitten vähän sivistettynä päätin antaa tutulle ja turvalliselle tohtorille vapaat kädet.

Sivistetään nyt sitten muitakin; elikkäs ne on munasarjat jotka aiheuttaa esim. kohtutulehduksen ja kun munasarjat poistetaan niin yllätys yllätys mahdollisuus sairastua kohtutulehdukseen alenee huomattavasti. Tällöin kohtutulehdukseen sairastumisen riski on ~0,4% eli melkeen voi sanoo että olematon ja toisaalta voi sen sitten myöhemmin leikata pois jos niin huono tuuri pääsee käymään että kohtu tulehtuu.

Ja sitten toisekseen kohdun poistosta koiralle jää jonkinlainen joku nysä, mikä puolestaan voi herkemmin tulehtua kuin se kohtu.

Onhan se koirallekkin kivempi kun ei niin kauhiasti vellota ja uskoisin että ei oo välttämättä niin kipeekään sitten..

Nyt vähän vikistään silmät ristissä tokkuraisena väliin, mutta sai jo jalat alleen nii käytiin ulkona ja hienosti tuli pissat ja kakat.. Päätettiin olla antamatta tohtorissa herätettä niin meni toi automatka mukavemmin kotiin. Nyt meillä onkin sitten ~kuukauden verran yks sairaslomalainen pikku potilas, toivotaan että tokenee hyvin =)