Vuodatus.net oli lähes kuukauden poissa käytöstä, kun palvelinsalissa oli tullut sähkökatkos joka oli ilmeisesti rikkonut palvelinta tms. Tämän johdosta joistakin vanhemmista blogipäivityksistä on kadonnut kuvia ja koitan jossain vaiheessa kaivaa niitä arkistojen kätköistä takaisin päivityksiin.

..Niin se vaan on jo elokuu. Musta tuntuu että heinäkuu meni ihan hirrrrvittävän nopeasti kohti syksyä, mutta hyvä niin :) Mun heinäkuuhun kuului vaikka minkälaista ohjelmaa metsässä rämpimisestä festaritunnelmiin ja viime viikonloppuna olikin kesän viimeiset festarit, Pipefest 2012. Täytyy sanoa että parempaa työporukkaa ei olisi voinut tälle kesälle toivoa, erityiskiitos siis Nipsu & muut muumilaakson asukit

Heinäkuun alussa päätettiin lähteä Pyhä-Häkin kansallispuistoon keskellä viikkoa, kun miehekkeellä sattui olemaan vapaapäivä :) Tarakin pääsi tietysti mukaan. Käynti oli ensimmäinen, vaikka tarkoitus on ollut sinne lähteä jo monesti.. No nytpä kuitenkin lähdettiin ja paikan päällä oli oikein Metsähallituksen opaskin jakamassa esitteitä ja antamassa kaikennäkösiä vinkkejä. Oli mukava nähdä joku oikein töissä siellä ja olihan se ensikertalaisena kiva tietää mitä on luvassa. Reitiksi valittiin sitten 6,5km Kotajärvenpolku.

Reittivalinta osoittautui oikein mukavaksi ja sopivan pituiseksi, kun aurinkokin todistettavasti paistoi. Noin puolivälissä matkaa pysädyttiin notskikahville ja Tara kävi viilentämässä itseään Kotajärvessä. Kaikinpuolin mukava päiväretki!

Matkalla kotiin päin poikettiin vielä ampumaradalla sihtailemassa ja muistuttelemassa Taralle, että minkälainen ääni sitä kuuluukaan ennen kun lintu syksyllä tippuu puusta. Pääsinpä minäkin sitten taas kokeilemaan ampumista (toisessa kuvassa 8 osumaa taulussa, 2 ammuin kiekkoon) ja rupesin taas miettimään että pitäisköhän ne luvat joskus hankkia itselleenkin..

Pyhä-Häkin retkestä viikko eteenpäin käytiin Multian metsästysmailla ihmettelemässä marjatilannetta. Valitettavan heikoltahan se vielä näytti ja sade oli tehnyt tepposet lakoille; mustikoita oli siellä täällä mutta valtaosa raakoja. Käytiin lopuksi vielä vanhalla myllyllä kahvittelemassa :) ..Myöhemmin samalla viikolla mies olikin löytänyt lähimetsästä ainakin litran lakkoja ja litran mustikoita, nam!

Mitäpäs sitä muuta.. Syksyyn päin ollaan selkeästi menossa ja jos joku ei ole vielä tähän mennessä huomannut, niin meillä sitä odotellaan jo kovasti :D Illat on ruvenneet pimenemään, mies huoltamaan metsästys- ja erävälineistöään ja Tara rupesi eilen totuttelemaan pikku hiljaa J&V Extra energiaan. Ruokinnanmuutos taitaa nyt ensi kertaa onnistua oppejen mukaan kana-riisistä energiaruokaan *kopkop*, kun neito on syönyt annoksensa kokonaisuudessaan, eikä vaan poiminut uusia parempia nappuloita suuhunsa :D Lieneekö omegaöljyllä osuutta asiaan, se kun on niin hyvää että kaikki missä sitä on on pakko syödä! No, eipä tuo mua haittaa yhtään että homma toimii kerrankin näin ”helposti” ja taidetaan rasvaripuliltakin säästyä.

Mulla kesätyöt, eli jäljelle jäävä nurmikonleikkuu homma jatkuu vielä 1,5kk, jonka jälkeen pari seuraavaa viikkoa menee Lapissa. Tämän jälkeen saattaaki alkaa tapahtumaan jänniä, mutta siitä lisää ensi jaksossa jos asia on pihvi... :P

Nauttikaahan nyt vielä näistä kesän viimeisistä auringonsät... eikun siis ukkosmyrskyistä!