Satuin saamaan nipullisen raparperiä ja tein ihan ensimmäistä kertaa ikinä raparperipiirakkaa pellillisen :P Ja ai miten hyvää se olikaan vanilijakastikkeen kanssa ja kun kyytipojaks oli vielä tinkimaitoa! Mm'm :P



Sadepäivän raparperipiirakka

300 g

rasvaa

 

2,5 dl

sokeria

 

2 kpl

kananmunia

 

6 dl

vehnäjauhoja

 

2 tl

leivinjauhetta

 

TÄYTE

 

2 kpl

kananmunia

 

3 prk

kermaviiliä

 

1 dl

sokeria

 

2 tl

kanelia

 

runsaasti

raparperia (pieniä paloja) pinnalle

psst! tinkimaitoa eksyi muuten myös reseptiin ;)
  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne joukkoon.
  4. Levitä taikina uunipannulle (levitä myös reunoille).
  5. Sekoita täytteen osat keskenään ja levitä se taikinan päälle.
  6. Heittele päälle runsaasti raparperia. Lopuksi voit lisätä ripauksen kanelia pinnalle.
  7. Paista uunissa 200'C n.30min.
NAUTI!